Panini, schabowy, pierogi - rozszerza się oferta gastronomiczna Przewozów Regionalnych
Przewozy Regionalne chcą umilić podróż swoim pasażerom. Dlatego też coraz więcej pociągów spółki oferuje usługi gastronomiczne. Na razie tylko dwa wyposażone są w wagony barowe, ale w wielu składach są tzw. mini-bary.
Fot. Rynek Kolejowy |
Zimą – gorąca kawa lub herbata, latem – chłodny sok lub woda mineralna. To napoje najczęściej poszukiwane przez pasażerów pociągów. Coraz więcej pociągów Przewozów Regionalnych oferuje usługi gastronomiczne. Najczęściej jest to tzw. mini-bar, czyli mobilny wózek z artykułami spożywczymi, który przemieszcza się po całym składzie pociągu. Pasażerowie mają okazję kupić wodę gazowaną lub niegazowaną, kawę, herbatę, zupę typu „gorący kubek”, sok, a także batonika, rogalika, chipsy lub kanapki. Jednak tego typu drobne przekąski nie zawsze są serwowane na całej trasie przebiegu pociągu.
Znacznie bogatsze menu czeka na podróżujących REGIOekspresem „Warta” z Poznania do Lublina przez Warszawę. Na śniadanie do wyboru: tradycyjna polska jajecznica, parówki, włoska grillowana gorąca kanapka Panini z bekonem lub świeżo pieczony na modę francuską croissant z serem lub czekoladą. Zaś na obiad tradycyjny kotlet schabowy, pyszne pierogi z mięsem lub szpinakiem, smaczne makarony: spaghetti Carbonara lub penne Genovese. Do obiadu dla miłośników napojów alkoholowych – piwo lub wino, a na deser dla łakomczuchów sernik lub szarlotka, cappuccino lub gorąca czekolada. Dania gorące można zjeść na miejscu w wagonie barowym, ale kelner może też dostarczyć je do innego wagonu.
Przewozy Regionalne zamierzają rozszerzyć tego typu usługi. Spółka chce, by jeszcze wiosną 2012 roku kolejny wagon barowy zaczął jeździć w składzie REGIOekspresu „Mewa” pomiędzy Szczecinem a Warszawą. Aktualnie w pociągach spółki dostępna jest oferta promocyjna "Spróbuj mnie z kawą".
Znacznie bogatsze menu czeka na podróżujących REGIOekspresem „Warta” z Poznania do Lublina przez Warszawę. Na śniadanie do wyboru: tradycyjna polska jajecznica, parówki, włoska grillowana gorąca kanapka Panini z bekonem lub świeżo pieczony na modę francuską croissant z serem lub czekoladą. Zaś na obiad tradycyjny kotlet schabowy, pyszne pierogi z mięsem lub szpinakiem, smaczne makarony: spaghetti Carbonara lub penne Genovese. Do obiadu dla miłośników napojów alkoholowych – piwo lub wino, a na deser dla łakomczuchów sernik lub szarlotka, cappuccino lub gorąca czekolada. Dania gorące można zjeść na miejscu w wagonie barowym, ale kelner może też dostarczyć je do innego wagonu.
Przewozy Regionalne zamierzają rozszerzyć tego typu usługi. Spółka chce, by jeszcze wiosną 2012 roku kolejny wagon barowy zaczął jeździć w składzie REGIOekspresu „Mewa” pomiędzy Szczecinem a Warszawą. Aktualnie w pociągach spółki dostępna jest oferta promocyjna "Spróbuj mnie z kawą".
Aby zapoznać się z menu dostępnym w wagonach barowych, kliknij tutaj. Listę pociągów, w których znajdują się mini-bary lub wagony barowe, można znaleźć tutaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz